Domači pektinPektin je tista snov, ki posrbi, da se marmelada lepo zgosti. Nekatera sadja imajo pektina obilo, nekatera pa zelo malo. Če hočemo pripraviti lepo gosto in mazavo marmelado iz le-teh, si moramo zato pomagati s pripravki, ki nam jih ponujajo trgovci. Večina od njih vsebuje E 440, kar je oznaka za sadni pektin. Na lestvici škodljivosti različnih Ejev je E 440 uvrščen med neškodljive dodatke, še vedno pa je E, ki se mu vsaj jaz raje izognem. Najboljša alternativa pripravkom, ki vsebujejo E 440 je jabolčni pektin, ki ga pripravimo sami.
Vložene melancaneZa vegetarijanske sendviče, dodatek solatam in omakam ali zelenjavno prilogo poskusite vložene melancane. Pikantne, odločnega okusa pa vendar masleno mehke se dobro kombinirajo z blagimi, nevtralnimi okusi.
Pomarančna marmeladaPočasi se poslavljamo od pomaranč. Iz zadnjih siciljanskih pomaranč Tarocco, ki so aromatične, sladke, sočne in imajo tenko lupino (ali pa tudi iz kakšnih drugih), pripravimo nekaj lončkov marmelade. Pomarančna marmelada je marmelada za sladokusce. Zelo posebnega okusa je, malce sladka, malce grenka, zelo aromatična in sončna.
Ghee – prečiščeno masloPo Ayurvedski medicini Ghee velja za skorajda čudežno zdravilo za različne težave. Razplamti prebavni ogenj in tako pospešuje prebavo, čisti organizem, podmazuje sklepe, odpravlja slabi holesterol … .