Presni sirček iz makadamij s posipomTale sirček po teksturi in tudi okusu res spominja na skuto. Odet v različne posipe je zelo dekorativen, predvsem pa nebeško dober. Rezinico položimo na kreker ali kruhek in bogato obložimo s pisano zelenjavo in kalčki in uživamo v okusih, ki se prelivajo v naših ustih. Presni sirček iz makadamij je odličen dodatek vsakemu obloženemu kruhku. Če ga pripravimo brez začimb in le nežno osladimo z agavinim sirupom, lahko nadomesti skuto v receptu za gibanico ali v drugih, podobnih receptih.
Veganske palačinke s kremo iz Domače NutelleNarediti domačo Nutello je postalo prava moda. Čeprav rada plujem proti toku, si tokrat nisem mogla pomagati. Nutello sem morala narediti. Moj prvi poskus je več kot zadovoljiv. O razvoju in nadgradnji recepta pa vas bom obveščala sproti. P.s.: Tega recepta se nikar ne lotite, če niste opremljeni z močnim blenderjem.
Domači pektinPektin je tista snov, ki posrbi, da se marmelada lepo zgosti. Nekatera sadja imajo pektina obilo, nekatera pa zelo malo. Če hočemo pripraviti lepo gosto in mazavo marmelado iz le-teh, si moramo zato pomagati s pripravki, ki nam jih ponujajo trgovci. Večina od njih vsebuje E 440, kar je oznaka za sadni pektin. Na lestvici škodljivosti različnih Ejev je E 440 uvrščen med neškodljive dodatke, še vedno pa je E, ki se mu vsaj jaz raje izognem. Najboljša alternativa pripravkom, ki vsebujejo E 440 je jabolčni pektin, ki ga pripravimo sami.
Pomarančna marmeladaPočasi se poslavljamo od pomaranč. Iz zadnjih siciljanskih pomaranč Tarocco, ki so aromatične, sladke, sočne in imajo tenko lupino (ali pa tudi iz kakšnih drugih), pripravimo nekaj lončkov marmelade. Pomarančna marmelada je marmelada za sladokusce. Zelo posebnega okusa je, malce sladka, malce grenka, zelo aromatična in sončna.
Ghee – prečiščeno masloPo Ayurvedski medicini Ghee velja za skorajda čudežno zdravilo za različne težave. Razplamti prebavni ogenj in tako pospešuje prebavo, čisti organizem, podmazuje sklepe, odpravlja slabi holesterol … .