Čokoladni energijski smoothieSmoothie je lahko tudi čokoladen. Za sladkosnede otroke in odrasle. Za dobro voljo in veliko energije na začetku novega delovnega dne, za sladko popotnico, obnavljanje moči po športnih naporih in boljšo koncentracijo.
Čokoladni tartufiRecept za hitro in enostavno pripravljeno sladico, ki ga lahko uporabimo na veliko načinov.
Energijska žitna ploščicaTa recept je zelo kompleksen, vendarle pa vam je lahko za osnovo za pripravo vaše lastne energijske ploščice. Obvezna sestavina je laneno seme, ki deluje podobno kot jajčni beljak: zlepi vse sestavine in vpije tekočino. Semena in oreške lahko zamenjate s tisimi, ki so vam ljubši ali jih imate v omari. Prav tako tudi suho sadje. Tahini ali mandljevo maslo dasta zelo dober okus, če ga nimate pri roki pa enostavno povečajte količino kokosove maščobe. Skratka, ustvarjajte z užitkom in ljubeznijo.
Mangova ledena torta LightTa tortica je del mojega Presnega gurmanstva Light. Oreški so uporabljeni le za pripravo testa, količina maščobe je zmanjšana na minimum zato tortico serviramo še rahlo zamrznjeno. Sladkost manga v povezavi s prijetno kislostjo borovničevega preliva ustvarja popoln, harmoničen okus. Tortica je lahka, osvežilna in slastna. Namesto borovničevega preliva se k mangovi tortici zelo dobro poda tudi malinov preliv, pripravljen po enakem receptu. Če se želimo popolnoma izogniti oreškom, mangovo kremo in sadje po izbiri v plasteh nadevamo v lepe kozarce. Po vrhu okrasimo z borovničevim ali malinovim prelivom.
Mangova kremaTole idejo sem potegnila iz zakladnice presnih sladic. Če takšnih sladic še ne poznate, boste presenečeni nad njihovo okusnostjo. Za pripravo uporabite kokosovo mleko za kuhanje, ki je gosto in ne kokosove vode. Mleko dobite v trgovinah z zdravo prehrano pa tudi pri veletrgovcih, na bio oddelkih. Izbira kokosove maščobe pri nas je že zelo velika. Izberite takšno, ki je brez vonja in okusa.
1 2 3 6