Mie Goreng, pečeni rezanci kot jih pripravi KadekIndonezijske pečene rezance v restavracijah velikokrat pripravljajo s pečenim piščancem ali rakci. Moja prva učiteljica indonezijske kuhinje jih pripravi v zelenjavni različici, kot so jih pripravljali revnejši domačini. Značilen okus indonezijski kuhinji daje sladka sojina omaka. Nikar ne poskušajte improvizirati z običajno sojino omako in dodatkom sladkorja. Ne bo šlo! V trgovinah sladke soje še nisem našla, zato pobrskajte po spletu in našli boste slovenske dobavitelje, pri katerih jo lahko naročite. Čeprav Mie Goreng pripravimo zelo hitro, je njegov okus veliko boljši, če ga pustimo stati urico ali dve in ga nato spet prepražimo. Obvezen dodatek k Mie Gorengu v Indoneziji so tudi jajca na oko. Jaz sem vedno naročala Vegetarijanski Mie Goreng "without eggs" in tako jih pripravljam tudi doma.
Dariova divja rižotaOdpravimo se na bližnji travnik ali grič in naberemo le tiste divje rastline, ki jih dobro poznamo. Prehranska vrednost teh rastlin je neprimerljivo večja, kot pa pri gojenih vrtnih rastlinah, zato le te dodajamo bolj kot dodatek ali začimbo. Te rastlinice nam pomagajo doseči pestrost v prehrani in, kadar jih uživamo po pameti, zelo koristijo našemu zdravju. Riž skuhamo doma, in ga v posodi odnesemo sabo. Po končanem sprehodu pa si privoščimo zdrav prigrizek.
Testenine s pestom iz špinače, čemaža in konopljinih semenZelo kmalu se bo pričela sezona čemaža. Kot navaja Sanja Lončar v knjigi »Ščepec Rešitve« čemaž čisti črevesje, pospešuje delovanje jeter in žolčnika, čisti kri in znižuje holesterol, koristen je za ljudi, ki jim manjka železa, spomladansko utrujene in tiste z nizkim libidom. Čemaž vsebuje veliko kalija in pomaga pri povišanem krvnem tlaku in srčno žilnih obolenjih. Je naravni antibiotik, antimikotik in še antioksidant. Poživlja presnovo in krepi imunski sistem. Potrebujete še več razlogov, da pripravite nekaj slastnega s čemažem?
Testenine z brokolijem in dišečimi drobtinicamiLjubitelji testenin pozor! Poskusite pripraviti te testenine. Ne bo vam žal. Ta recept potrjuje moje prepričanje, da se veličina skriva v preprostosti. Malo dobrih, svežih sestavin zagotavlja užitek brez primere. Testenine so narejene hitro, vaši gostje pri kosilu pa bodo zelo uživali.
1 2 3 4