Čokoladni energijski smoothieSmoothie je lahko tudi čokoladen. Za sladkosnede otroke in odrasle. Za dobro voljo in veliko energije na začetku novega delovnega dne, za sladko popotnico, obnavljanje moči po športnih naporih in boljšo koncentracijo.
Energijska žitna ploščicaTa recept je zelo kompleksen, vendarle pa vam je lahko za osnovo za pripravo vaše lastne energijske ploščice. Obvezna sestavina je laneno seme, ki deluje podobno kot jajčni beljak: zlepi vse sestavine in vpije tekočino. Semena in oreške lahko zamenjate s tisimi, ki so vam ljubši ali jih imate v omari. Prav tako tudi suho sadje. Tahini ali mandljevo maslo dasta zelo dober okus, če ga nimate pri roki pa enostavno povečajte količino kokosove maščobe. Skratka, ustvarjajte z užitkom in ljubeznijo.
Presna kaša s sezonskim sadjemIzgleda, da imamo ljudje zelo veliko težav prav z zajtrki. Le kaj bi zdravega pojedel zjutraj, da bi mi dalo energijo za celo dopoldne, je vprašanje, ki mi ga pogosto zastavljajo moje stranke. Predlagam tale zdrav, okusen in z energijo nabit zajtrk, ki ga pripravimo zvečer, zjutraj pa le dokončamo in pojemo.
Presni sirček iz makadamij s posipomTale sirček po teksturi in tudi okusu res spominja na skuto. Odet v različne posipe je zelo dekorativen, predvsem pa nebeško dober. Rezinico položimo na kreker ali kruhek in bogato obložimo s pisano zelenjavo in kalčki in uživamo v okusih, ki se prelivajo v naših ustih. Presni sirček iz makadamij je odličen dodatek vsakemu obloženemu kruhku. Če ga pripravimo brez začimb in le nežno osladimo z agavinim sirupom, lahko nadomesti skuto v receptu za gibanico ali v drugih, podobnih receptih.
Veganske palačinke z baobabom in presno jagodno marmeladoTe palačinke sicer niso presne, vendar so tako zelo dobre, da recept tudi tukaj delimo z vami. Baobab je superživilo, ki prihaja iz Afrike in vsebuje več C vitamina kot pomaranče, veliko železa, za naše zdravje pomembne kalcij, kalij in magnezij, prebiotične vlaknine… Baobab obnavlja in krepi naše telo, ojača imunsko sposobnost telesa, krepi naš prebavni trakt, blagodejno vpliva na naš živčni sistem, oskrbuje telo z železom.
Indonezijske palačinke z ananasom in pečenimi bananamiV Indoneziji so palačinke najpopularnejša sladica. Ob vsakem zajtrku za turiste vam zagotovo ponudijo tudi palačinke (oni jedo riž 🙂 ). Najbolj atraktivne so Dadar Bali, zelene palačinke s kokosovim nadevom. Najboljše pa so se mi zdele palačinke z okusom svežega ananasa in bananinm nadevom. Za pripravo testa uporabljajo poleg pšenične moke še moko iz tapioke. To je tipično azijska moka, ki jo zaradi visoke vsebnosti škroba lahko uporabljamo kot sredstvo za zgoščevanje oziroma kot dodatek moki za večjo rahlost peciv. S tapioko v kroglicah lahko pripravimo svojevrstne zrnaste pudinge.
1 2 3