Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine presnica.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in na podlagi mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Spletna trgovina presnica.com je v lasti oziroma upravljanju podjetja Presnica d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik ali upravitelj). Končni uporabnik, ki se ne strinja s temi pogoji uporabe za spletno naročanje, ne sme uporabljati te storitve.
 
O PODJETJU
Spletna trgovina je v lasti in upravljanju:
Presnica d.o.o.
Sedež: Okrogarjeva 9, 1231 Ljubljana-Črnuče, Slovenija
ID DDV: SI50393065
Zavezanec za DDV: DA
Matična številka: 6374000000
Registracija: Poslovni register Slovenije
Datum registracije: 9.5.2013
Podatki o banki:
Sberbank d.d.
IBAN: SI56 3000 0001 6948 943 
Kontakt: info@presnica.com
 
NAROČANJE:
CENE V SPLETNI TRGOVINI
Vse cene so v evrih in vključujejo DDV. Cena za izbrano blago velja na dan nakupa, tj. na dan oddaje in zaključka naročila preko spletne trgovine presnica.com. Cene veljajo v primeru plačila na način z navedenimi načini plačila pod navedenimi pogoji.
Če se cena artikla med obdelavo naročila spremeni, vas bomo o tem obvestili. Po svojih najboljših močeh vam bomo skušali v vsakem primeru ponuditi rešitev, ki bo v sprejemljiva za obe strani (kupcem in spletno trgovino presnica.com).
 
PODATKI O OPRAVLJENIH NAROČILIH
Podatki o opravljenih naročilih so shranjeni v sistemu spletne trgovine presnica.com. Spletna trgovina je postavljena na spletni platformi WordPress. Uporabniki lahko vsa svoja naročila pregledujejo v spletni trgovini v kolikor so pred nakupom opravili postopek registracije
 
POSTOPEK NAKUPA
Nakup izbranega izdelka lahko stranke opravijo na spletni strani / v spletni trgovini https://presnica.com.
Nakup se prične z izborom želenega izdelka. Izdelek dodajte v nakupovalno košarico. Izdelke in količino v košarici je možno v vsakem trenutku pred dokončno potrditvijo naročila poljubno spreminjati.
Postopek nakupa poteka po naslednjih korakih:
KORAK: KONTAKTNI PODATKI STRANKE IN DOSTAVE ALI PRIJAVA
Navedete kontaktne podatke, ki jih imate možnost shraniti na spletni strani / v spletni trgovini ter si s tem ustvariti uporabniški profil. S tem si olajšate svoj naslednji nakup. V prihodnje je tako potrebna le registracija v uporabniški profil. Naslov za izstavitev računa se lahko razlikuje od naslova dostave. Če želite, da vam naročeno dostavimo na drug naslov, to naredite tako, da izberite ” Dostavi na drug naslov?” in vnesite naslov za dostavo. 
KORAK: IZBIRA NAČINA PLAČILA 
Stranke lahko izbirate med različnimi različnimi načini plačila:
Plačilo s kreditno kartico. Stranko vodimo skozi celoten proces plačila v spletni trgovini.
Plačilo s PayPal. Stranko vodimo skozi celoten proces plačila v spletni trgovini.
Plačilo po povzetju. Plačilo po povzetju je možno le za dostave v Sloveniji. Ob zaključku nakupnega procesa prejmete elektronsko sporočilo z informacijami o dostavi in plačilu.
Plačilo po predračunu. Na elektronski naslov, ki ste ga vpisali ob registraciji v spletni trgovini, boste prejeli elektronsko sporočilo s podatki in navodili za plačilo.
KORAK: PREGLED NAROČILA
Pred končno oddajo naročila vam je omogočen vpogled v vse podrobnosti naročila, vključno s ceno in količino. Vse elemente naročila (podatke in izbor izdelkov) je na tej stopnji možno popraviti s povratkom na prejšnji korak.
KORAK: ZAKLJUČEK NAKUPA
Po pregledu vseh podatkov o naročilu izberite “Zaključek nakupa”. Z izborom Zaključek nakupa” se strinjate z našimi pogoji poslovanja ter ceno naročila in se zavezujete k plačilu naročila.
KORAK: POTRDITEV NAROČILA / NAKUPA
Po prejetju vašega naročila vam bomo na vaš elektronski naslov poslali povzetek naročila. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Za vse nadaljnje informacije o vašem naročilu ali spremembah naročila nas lahko kontaktirate na info@presnica.com.
 
Nakup v spletni trgovini je možen tudi brez uporabniškega računa. 
 
OBVESTILO O NAKUPU
Po oddaji naročila vas bomo o prejemu naročila in dostavi obvestili preko elektronskega naslova. Stranko lahko pokličemo ali drugače kontaktiramo, da preverimo podatke o dostavi. Postopek nakupa za pravne osebe je enak kot za fizične osebe, ob koncu nakupa pa je potrebno napisati naziv podjetja in davčno identifikacijsko številko podjetja. Možnosti plačila so enake kot za fizične stranke.
Pogodba (naročilo) je shranjena v elektronski obliki na naših strežnikih in je vsak trenutek na voljo stranki v uporabniškem profilu (Moj račun).
Račun
Stranka bo račun za svoje naročilo prejela elektronsko v roku 8 dni od izpolnitve naročila. Če računa v zgoraj omenjenem časovnem roku niste prejeli, nas kontaktirajte na info@presnica.com in vam ga nemudoma pošljemo.
Registracija
Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je zaupno in znano le uporabniku. 
Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.
Za potrebe poslovanja ponudnik zbira naslednje podatke: 
• Ime in priimek
• Naslov in kraj bivanja 
• E-poštni naslov
• Uporabniško ime (ki je enako kot e-poštni naslov)
• Geslo v skriti obliki
• ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazec na spletnem mestu
 Z registracijo uporabnik soglaša, da bo prejemal obvestila, ki so vezana na njegovo naročilo oziroma sistemska obvestila. V kolikor ob registraciji označi »checkbox«, pa soglaša s prejemanjem obvestil o posebnih ugodnostih in akcijah, predstavitvah novih izdelkov in o morebitnih aktualnih nagradnih igrah. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja e-novic. 
Za točnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ponudnik ne odgovarja.
Vsak registrirani uporabnik dovoli uporabo svojih zgoraj navedenih osebnih podatkov za potrebe izpolnitve naročila in ostalo, z naročilom povezano in potrebno komunikacijo. Po veljavnem ZEKom-1 je dovoljeno naslov elektronske pošte uporabljati za neposredno trženje. 
 
MENJAVE IN VRAČILA
V primeru da z naročenimi artikli niste zadovoljni imate v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v štirinajstih dneh od prevzema blaga podjetju sporočite (elektronsko, po telefonu ali preko običajne.
Izdelek, ki ga želite zamenjati, prosimo vrnite na naslov: 
Presnica d.o.o.
Okrogarjeva 9
1231 Ljubljana-Črnuče
Slovenija
V paket z vračilom prosimo priložite pripis, kjer navedete:
• Številko naročila
• Izdelek, ki ga vračate/menjate
• Izdelek, ki ga želite prejeti namesto vrnjenega izdelka,
• Številko TRR v kolikor želite vračilo kupnine in ste plačali preko predračuna
Edini strošek, ki vas bremeni pri vračilu blaga, je strošek poštnine. Vračilo se šteje za pravočasno, če je pošiljka oddana v predpisanem roku. 
Izdelke morate vrniti najkasneje v roku 14 dni po odstopu od pogodbe. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.
Kupnino za vrnjene artikle vam bomo vrnili z enakim plačilnim sredstvom kot ste ga uporabili za plačilo. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema vračila.
Pridržujemo pravico zavrnitve odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo splošnim pogojem poslovanja. Blago je po predhodnem dogovoru mogoče tudi osebno vrniti na naslov našega skladišča.
 
REKLAMACIJE V PRIMERU STVARNE NAPAKE
Radi bi vam pomagali, kakor hitro je mogoče. Kontaktirajte nas takoj, ko opazite napako na vašem izdelku.
Kupec, ki naroči izdelke v spletni trgovini, lahko, v primeru stvarne napake, reklamira izdelek in to v roku dveh mesecev od odkritja stvarne napake oziroma v roku dveh let, odkar ste prevzeli blago. Po lastni izbiri lahko zahtevate: (1) odpravo napake, (2) vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, (3) zamenjavo blaga, (4) vračilo plačanega zneska. Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova nam morate v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in nam omogočiti, da izdelek pregledamo. Če napaka ni sporna, moramo čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi vašemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, vam moramo v roku 8 dni podati pisni odgovorr.
Kupci lahko reklamacijo uveljavljajo tako, da pošljejo fotografije, iz katerih je razvidna napaka na izdelku. Fotografije se pošlje na elektronski naslov info@presnica.com. Pridržujemo pa si tudi pravico za fizični pregled izdelka. V tem primeru mora kupec poslati izdelek na naš naslov. V primeru poškodbe ali izgube paketa med pošiljanjem nastale stroške krije kupec.
V primeru okvar zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile reklamacije ni možno uveljavljati. Prav tako reklamacije ni mogoče uveljavljati v primeru, da so na blagu vidni posegi tujih, nepooblaščenih oseb, pri napačnem upravljanju oz. malomarnem ravnanju.
 
IZDELKI IN STORITVE 
Nekateri izdelki ali storitve so lahko na voljo izključno na spletu prek spletnega mesta. Ti izdelki ali storitve imajo lahko omejene količine.
Naredili smo vse potrebno, da čim bolj natančno prikažete barve in slike naših izdelkov, ki se pojavljajo v trgovini. Ne moremo zagotoviti, da bo vaš računalnik ali telefon monitor prikaza katere koli barve točne. Ne jamčite, da bo kakovost izdelkov, storitev, informacij ali drugega gradiva, ki ste ga kupili ali pridobili z vami, izpolnila vaša pričakovanja ali da bodo morebitne napake v storitvi odpravljene.
Želimo pa si svojim kupcem karseda olajšati spletni nakup, zato smo za vse dodatne informacije, ki bi pripomogle k lažji odločitvi, na razpolago na vseh uradnih kanalih. Hkrati pa omogočamo vračilo ali zamenjavo izdelkov, skladno z našo politiko vračil. 
 
ODVEZA ODGOVORNOSTI
Po svojih najboljših možnostih se trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naših straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da nam včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Pridržujemo si vse pravice za spremembe vsebine na spletni strani.
PRITOŽBE IN SPORI
Pri poslovanju spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Trudimo se izpolnjevati svojo dolžnost in vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. 
V petih delovnih dneh bomo potrdili, da smo prejeli pritožbo, sporočili kupcu, kako dolgo bo potekala obravnava pritožbe in ga vseskozi obveščali o poteku postopka.
V primeru pritožb se lahko obrnete na naš email naslov info@presnica.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. 
Zavedamo se, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
 
IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV
Skladno z zakonskimi normativi, Presnica d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Kot ponudnik blaga in storitev, ki omogočajo spletno trgovino na ozemlju EU, smo dolžni objaviti povezavo do platforme za spletno reševanje sporov (SRS) na naši spletni strani. Platforma je na voljo potrošnikom na tej spletni strani.
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.
 
KODEKS RAVNANJA PO ZEPT
Podjetje Presnica d.o.o. posluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi. Več informacij o ZEPT je na voljo na spletnih straneh Uradnega lista Republike Slovenije.