Ta pravilnik o zasebnosti opisuje, kako se vaši osebni podatki zbirajo, uporabljajo in delijo, ko obiščete ali opravite nakup iz presnica.com (» spletno mesto «).

OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO
Ko obiščete spletno mesto, samodejno zbiramo določene podatke o vaši napravi, vključno z informacijami o vašem spletnem brskalniku, naslovu IP, časovnem pasu in nekaterih piškotkih, ki so nameščeni v vaši napravi. Poleg tega, ko brskate po spletnem mestu, zbiramo podatke o posameznih spletnih straneh ali izdelkih, ki si jih ogledujete, katera spletna mesta ali iskalni izrazi vas bodo napotiti na spletno mesto, in informacije o tem, kako komunicirate s spletnim mestom. To samodejno zbrane informacije imenujemo» informacije o napravi «.
Podatke o napravi zbiramo z uporabo naslednjih tehnologij:
-“Piškotki” so podatkovne datoteke, ki so nameščene v vaši napravi ali računalniku in pogosto vključujejo anonimne edinstvene identifikatorje. Za več informacij o piškotkih in o tem, kako onemogočiti piškotke, obiščite http://www.allaboutcookies.org.
-“Log files” skladbo dejanja, ki se pojavljajo na mestu, in zbirajo podatke, vključno z vašim IP naslov, vrsta brskalnika, ponudnik internetnih storitev, ki se nanašajo/izstopa strani, in datum/čas žigov.
-“Spletni svetilniki”, “oznake” in “slikovne pike” so elektronske datoteke, ki se uporabljajo za beleženje informacij o tem, kako brskate po spletnem mestu.
Poleg tega, ko opravite nakup ali poskus nakupa prek spletnega mesta, zbiramo določene podatke od vas, vključno z vašim imenom, naslovom za obračunavanje, naslovom za dostavo, informacijami o plačilu (vključno s številkami kreditnih kartic), e-poštnim naslovom in telefonsko številko. Te informacije imenujemo» informacije o naročilu «.
Ko govorimo o “osebnih podatkih” v tem pravilniku o zasebnosti, govorimo o informacijah o napravi in o naročilu.

KAKO UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE?
Podatke o naročilu, ki jih na splošno zbiramo, uporabljamo za izpolnjevanje vseh naročil, oddanih preko spletnega mesta (vključno z obdelavo vaših podatkov o plačilu, pošiljanjem izdelkov in zagotavljanjem računov in/ali potrditve naročila). Poleg tega, informacije o naročilu uporabljamo za:

 • Komunikacijo z vami;
 • Pregled naših naročil za morebitno tveganje ali goljufije; in
 • v skladu z vašimi nastavitvami, vam zagotoviti informacije o naših izdelkih in/ali oglaševanje naših izdelkov/storitev
  Mi uporabljamo informacije o napravi, ki jih zbiramo, da nam pomagajo zaslon za morebitno tveganje in goljufije (še posebej, vaš IP naslov), in bolj na splošno za izboljšanje in optimizacijo naše spletne strani (na primer z ustvarjanjem analitike o tem, kako naše stranke brskanje in interakcijo s strani, in za oceno uspeha naših marketinških in oglaševalskih akcij).
  Uporabljamo tudi podatke o napravi, ki jih zbiramo, da vam pokažemo dodatne izdelke in prodajo, ki vas morda zanimajo na podlagi preteklih nakupov in ogledov izdelkov.

  DELITE SVOJE OSEBNE PODATKE
  Vaše osebne podatke delimo s tretjimi osebami, ki nam pomagajo pri uporabi vaših osebnih podatkov, kot je opisano zgoraj. Na primer, smo uporabili Shopify za moč naše spletne trgovine-si lahko preberete več o tem, kako Shopify uporablja vaše osebne podatke tukaj: https://www.shopify.com/legal/privacy. Uporabljamo tudi Google Analytics, da nam pomaga razumeti, kako naše stranke uporabljajo spletno stran-si lahko preberete več o tem, kako Google uporablja vaše osebne podatke tukaj: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Prav tako lahko onemogočite Google Analytics tukaj: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
  Poleg tega lahko vaše osebne podatke delimo tudi v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi, odgovorimo na sodni poziv, nalog za preiskavo ali drugo zakonito zahtevo po informacijah, ki jih prejmemo, ali drugače zaščitimo naše pravice.

  VEDENJSKO OGLAŠEVANJE
  Kot je opisano zgoraj, vaše osebne podatke uporabljamo za zagotavljanje ciljnih oglasov ali trženjskih sporočil, za katere menimo, da vas utegnejo zanimati. Za več informacij o tem, kako ciljno oglaševanje dela, lahko obiščete Network Advertising pobuda (“NAI”) izobraževalne strani na http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.
  Lahko se odjavite iz ciljnega oglaševanja z uporabo spodnjih povezav:
  -Facebook: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
  -Google: https://www.google.com/settings/ads/anonymous
  -Bing: https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads
  Poleg tega lahko nekatere od teh storitev onemogočite tako, da obiščete portal za izključitev digitalnega oglaševanja na naslovu: http://optout.aboutads.info/.

  NE SLEDI
  Upoštevajte, da ne spreminjamo praks zbiranja in uporabe podatkov naše spletne strani, ko v brskalniku vidimo signal ne sledi.

  VAŠE PRAVICE
  Če ste Evropski rezident, imate pravico dostopati do osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, in zahtevati, da se vaši osebni podatki popravijo, posodobijo ali izbrišejo. Če želite uveljavljati to pravico, se obrnite na nas preko kontaktnih podatkov spodaj.
  Poleg tega, če ste Evropski rezident, opažamo, da obdelujemo vaše podatke, da bi izpolnili pogodbe, ki jih lahko imamo z vami (na primer, če naredite naročilo prek spletnega mesta) ali kako drugače za opravljanje naših legitimnih poslovnih interesov, naštetih zgoraj. Poleg tega upoštevajte, da bodo vaše informacije prenesene izven Evrope, vključno s Kanado in Združenimi državami.

  HRANJENJE PODATKOV
  Ko postavite naročilo prek spletnega mesta, bomo ohranili vaše podatke o naročilu za naše zapise, razen če in dokler nas ne prosite, da te podatke izbrišemo.
  Spremembe
  Pridržujemo si pravico, da predmetno Izjavo o varstvu osebnih podatkov po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

  OBRNITE SE NA NAS
  Za več informacij o naši politiki zasebnosti, ali če želite vložiti pritožbo, nas kontaktirajte na naslov info@presnica.com